În zilele de 29, 30 și 31 august s-a desfășurat cea de-a șasea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, cea de-a doua de macadam a sezonului 2008, Raliul Țara Bârsei Seat Mobil 1. Prima zi a competiției a fost dedicată unei probe speciale pentru spectatori, care nu a contat în clasamentul general, desfășurată pe Arenele Țiriac din centrul istoric al orașului de sub Tâmpa, acțiunea propiu-zisă desfășurându-se sâmbătă și duminică pe un traseu în lungime totală de 379,2 km, 143,2 dintre aceștia reprezentând sectoare cronometrate.
Pentru echipajul Alin Mărginean / Virgiliu Dumbrăvan etapa brașoveană a marcat debutul pe macadam în acest sezon, acest fapt, precum și noutatea probelor speciale, obligându-i pe cei doi echipieri la o abordare prudentă.
„Pentru acest raliu am pornit la drum încrezători în evoluția noastră”, a declarat Alin Mărginean. „Toate cele 8 probe speciale au reprezentat noutăți absolute pentru noi și de aceea ne-am gândit încă de la început la handicapul pe care îl aveam în fața celorlalți colegi, care au avut șansa să evolueze pe aceste probe în anii trecuți. Într-un fel, acest lucru nu a făcut însă altceva decât să ne întărească. Am parcurs probele speciale doar de două ori, în recunoașteri, continuând exercițiul la care ne-am supus până acum în acest an, acela de a ne familiariza unul cu celălalt, încercând să urmărim cât mai în amănunt dictarea”.

La rândul său Virgiliu Dumbrăvan a declarat: „Consider participarea noastră la acest raliu drept o experiență absolut pozitivă. Am abordat totul cu maximă seriozitate și deplin profesionalism, iar faptul că am ajuns cu bine la final, reușind să depășim momentele mai dificile, reprezintă o performanță în sine. Cu siguranță, în cele două etape rămase de disputat în acest an vom reuși să ducem lucrurile cu bine la capăt”.

Alin Mărginean: „În linii mari putem să considerăm evoluția noastră ca fiind una ce se înscrie într-un trend ascendent. Am reușit în permanență să îmbunătățim timpii obținuți pe probele speciale, la a doua trecere pe probele speciale din prima zi reușind să obținem timpi cu până la un minut mai buni decât cei realizați la prima parcurgere. În aceste condiții așteptăm foarte încrezători următoarea etapă, cea de la Cluj, unde vom fi din nou pe teren propriu”.

Raliul Avram Iancu Ecomax, cea de-a șaptea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, se va desfășura în zilele de 19 și 20 septembrie pe un traseu de macadam din împrejurimile municipiului Cluj-Napoca.

În acest an echipajul Alin Mărginean / Virgiliu Dumbrăvan beneficiază de susținerea câtorva parteneri de marcă: Nicorette, World Class România, Ben Gay, Motor Invest, Four Seasons Hotel, Glasurit și Matrix Advertising.
Parteneri media: Autorally.ro, Prorally.ro și rallyROM.ro