În zilele de 20 și 21 septembrie Campionatul Național de Raliuri Dunlop a programat cea de-a șaptea etapă a sezonului în curs, Raliul „Avram Iancu Ecomax”, etapă de referință a sportului automobilistic românesc, cu o istorie de peste 30 de ani. Ediția din acest an a propus concurenților un traseu de macadam interesant, selectiv, periculos pe alocuri, care a impus o abordare curajoasă și extrem de precisă. Selectivitatea traseului a fost pe deplin pusă în evidență de numărul mare de abandonuri, din cele 53 de echipaje prezente la start doar 26 reușind să treacă linia de sosire. Lungimea totală a traseului a fost de 472.31 km, lungimea cumulată a secțiunilor cronometrate fiind de 138,70 km.
Echipajul cu numărul 95 – Alin Mărginean / Virgiliu Dumbrăvan – a luat startul în raliul de toamnă găzduit de orașul de pe Someșul Mic cu dorința de a continua evoluția ascendentă dovedită în etapa precedentă de macadam, Raliul Țara Bârsei, unde a fost considerat drept revelația competiției. La final cei doi echipieri și-au trecut în cont cel mai bun rezultat din acest sezon – locul 10 în clasamentul general FIA și în cel al Grupei N și în același timp, locul 6 în cadrul Cupei Mitsubishi, cea mai importantă competiție monomarcă din cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop.
Pe parcursul zilelor de recunoașteri, cei doi echipieri Nicorette RT au reușit să pună la punct dictarea, până la cel mai mic detaliu, conștientizâd totodată faptul că se află în fața unui raliu foarte dificil, în care precizia și constanța vor fi cărțile câștigătoare.

Alin Mărginean: „Încă din primul moment în care am aflat care va fi configurația din acest an a raliului am felicitat organizatorii pentru faptul că au decis să includă aceste probe noi care, după părerea mea, au avut rolul de a echilibra în oarecare măsură șansele, specialele tradiționale, clasice, avantajând, în mod cert, piloții care le-au mai parcurs în edițiile anterioare. Colaborarea cu Gelu pe parcursul recunoașterilor a fost excelentă, experiența lui ieșind din plin în evidență.”

Raliul a debutat vineri seara cu superspeciala „Iulius Mall Rally Show”, probă spectacol, care nu a contat în ierarhia competiției.
Alin Mărginean: „Superspeciala pentru spectatori, organizată în parcarea Iuliul Mall a fost pur și simplu superbă, iar participarea publicului pe măsură. Asemenea probe speciale spectacol reprezintă deja un ingredient obligatoriu pentru rețeta unui raliu de succes!”

Inca din prima speciala Alin și Gelu au reușit să își intre în ritm, încheind prima zi a raliului pe locul 9 FIA. Totusi, in urma unor mari probleme tehnice de transmisie in cea de-a doua zi a raliului ajung pana pe locul locul 10 în clasamentul general, poziție pe care aveau să o păstreze până la final.

Alin Mărginean: „Evoluția noastră în prima parte a raliului a fost una excelenta, reușind să obținem câteva clasări notabile, cu un vârf pe speciala Exel Motor 2, unde am venit pe locul 8 în clasamentul general. Prestația lui Gelu a fost una lăudabilă, el contribuind foarte mult la obținerea acestor rezultate. Trecând peste câteva momente mai dificile, când am avut parte de două scurte incursiuni în decor și a evoluției pe o probă cu două pene pe față (!!!), în rest totul a fost super.

În partea a doua, începând cu PS7, am evoluat numai cu tracțiune pe puntea spate, din acel moment străduindu-ne să ținem mașina pe drum, un lucru destul de dificil, ținând cont de faptul că ultimele probe au fost extrem de alunecoase. Ne bucurăm că după numai câteva raliuri reușim să atingem acest nivel al evoluției noastre și aceasta după o întrerupere de 6 ani.

În încheiere doresc să menționez următoarele: susțin în mod ferm punctul de vedere exprimat în comunicatul de presă al colegului Sorin Badea. Doresc să putem evolua pe cât mai multe probe speciale noi în raliuri. De asemenea, susțin propunerea lui Marco Tempestini în care “macadamul ar trebui să devină limba oficială a raliurilor în România”.

Mulțumim sponsorilor noștri, în special sponsorului principal Nicorette, cu care vom continua să milităm pentru RALIURI FĂRĂ FUMURI!”

Următoarea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2008, ultima a acestui sezon, se va desfășura în perioada 25-26 octombrie la Iași.

În acest an echipajul Alin Mărginean / Virgiliu Dumbrăvan beneficiază de susținerea câtorva parteneri de marcă: Nicorette, World Class România, Ben Gay, Motor Invest, Four Seasons Hotel, Glasurit și Matrix Advertising.
Parteneri media: Autorally.ro, Prorally.ro și rallyROM.ro