Marți, 13 ianuarie 2009, pilotul Alin Mărginean a avut onoarea să fie primit de către Ovidiu Mazilu, Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, la sediul acesteia.
Pe lângă discuțiile legate de probleme actuale ale sportivilor din campionatele naționale de raliu și de viteză în coastă, prin intermediul sportivului Alin Marginean cel mai renumit brand de medicamente antifumat Nicorette va face un prim pas spre un parteneriat tehnic cu Federația Română de Automobilism Sportiv, pentru sezonul 2009.

Alin Mărginean: “Suntem bucuroși că avem această posibilitate, de a contribui la susținerea acestui nou mod de viață, mai sănătos, mai apropiat de conduita noastră de sportivi, fără fumat și suntem extrem de încântați de faptul că și președintele Ovidiu Mazilu este de acord cu acest demers și susține cauza noastră prin sloganul: “Raliuri fara fumuri”.

Ovidiu Mazilu: „Conceptul de „Raliuri fără fumuri” este un slogan interesant și pentru noi, fiindcă pe lângă demersul strict medical, reprezinta sugestia si recomandarea pilotului de raliuri catre soferul de zi cu zi, de a renunta la acest obicei care distrage atenția în timpul condusului. Din punct de vedere tehnic, masinile pilotilor nostri ruleaza si ele astazi „fara fumuri”, in sensul de stare tehnica ireprosabila si grad redus de poluare. Cursele automobilistice au fost percepute incorect ca fiind riscante, zgomotoase, nocive pentru mediul inconjurator sau pentru societate. Noi vom dovedi contrariul, deoarece practicarea sportului automobilistic impune o anumita conduita si presupune familiarizarea conducatorului auto cu tehnici elementare de manevrare a comenzilor vehiculului sau, prin care se pot rezolva cu usurinta multe situatii dificile ce apar in traficul cotidian.”

Cu toate acestea, valorile comune ale brandului Nicorette si ale sportivilor de performanta, implicit practicanti ai automobilismului, cat si dorinta de a aduce mai aproape de target-ul nostru mesajul educational al brandului, ne-au determinat sa credem in succesul acestei colaborari, reprezentand practic si o motivatie in plus pentru acei fumatori care doresc sa experimenteze o viata fara fumuri.

Biroul de Presă Alin Mărginean