Veşti nu tocmai bune din partea echipajului Alin Mărginean / Virgiliu Dumbrăvan, care urmau să participe în tandem, pentru al doilea an consecutiv în etapa de deschidere a campionatului de raliuri, TESS Rally. O problemă medicală face ca Gelu Dumbrăvan să fie indisponibil, clujeanul fiind obligat să privească raliul de pe margine. Înscris deja, Alin Mărginean a primit o mână de ajutor binevenită din partea lui Cătălin Cismaru şi Gabriel Lazăr, obligaţi să declare forfait încă dinaintea recunoaşterilor, din motive financiare. Cu acordul lui Cătălin, Gabi Lazăr a acceptat să ocupe locul din dreapta lui Alin Mărginean, cei doi efectuând deja recunoaşterile raliului şi urmând să ia startul, la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX în cadrul Grupei H.

Alin Mărginean : „Sincer, îmi pare rău că nu îl voi avea alături pe Gelu. Am pornit împreună la drum şi ne-am făcut împreună planurile pentru acest raliu. Nu putem însă să ne jucăm cu sănătatea noastră. În ultima perioadă Gelu a acuzat dureri din ce în ce mai mari la umărul stâng, iar acum am stabilit, tot împreună, ca de obicei, că este mai bine să nu forţăm lucrurile. Spre norocul meu, îl voi avea alături pe Gabi Lazăr, un copilot experimentat, care a concurat alături de câţiva piloţi performanţi şi care, ca să folosesc o expresie consacrată, „ştie meserie”. Sunt sigur că va reuşi să se achite cu brio de această sarcină şi că îl va reuşi să îi ţină locul lui Gelu”.

Gelu Dumbrăvan : „Despre starea mea de sănătate nu pot să spun decât ceea ce am aflat de la medici. O vertebră tasată a dus la apariţia unor dureri puternice la umărul stâng, în ultimele zile fiindu-mi tot mai greu să mă folosesc de braţul stâng. În aceste condiţii, chiar dacă aş încerca să mă prezint la start alături de Alin, ar fi practic imposibil să ajungem cu bine la final. Alin a înţeles această stare de fapt şi am stabilit ca, cel puţin pentru această etapă, el să concureze alături de un alt copilot. Cred că soluţia ivită, aceea de a-l coopta pe Gabriel Lazăr, este optimă în condiţiile date”.

Gabriel Lazăr : „Din păcate, eu şi Cătălin începem acest sezon cu stângul. Probabil că am privit lucrurile prea optimist, poate că ne-am făcut speranţe prea mari pentru acest debut. Cert este că nu putem să ne prezentăm la start. Propunerea lui Alin a venit ca o nesperată compensaţie pentru mine. Voi putea să particip în competiţie, iar faptul că voi concura alături de Alin mă onorează”.

În acest an echipajul Alin Mărginean / Virgiliu Dumbrăvan beneficiază de susţinerea câtorva parteneri de marcă: Nicorette, World Class România, Taxofit, Four Seasons Hotel, Glasurit, Pectel, Rally Race Road şi HHHens Printing Agency.