Week-end-ul trecut echipajul Alin Marginean / Gabi Lazar a participat la etapa care a dat startul sezonului competitional 2009 al Campionatului National de Raliuri Dunlop, reusind un rezultat pe care Alin l-a caracterizat drept „mare, cat copilotul” – victoria la Grupa H.

Prezenta la start a clujeanului a stat sub semnul intrebarii, dupa ce copilotul sau, Virgiliu Dumbravan, a acuzat probleme de ordin medical. Echipajul Catalin Cismaru / Gabi Lazar a decis sa dea o mana de ajutor, Gabi fiind de acord sa il inlocuiasca pe Gelu Dumbravan pentru aceasta etapa. Alin si Gabi au reusit un parcurs ireprosabil, punctat bineinteles de emotiile inerente unei evolutii pe un traseu acoperit de zapada, de gheata si apa.

Alin Marginean : „Sunt extrem de multumit pentru rezultatul obtinut. Aceasta victorie imi reda increderea, insa in acelasi timp ma si obliga pentru viitor. Despre acest raliu nu pot sa spun decat ca a fost excelent organizat, singura observatie, minora de altfel, fiind aceea ca probabil s-ar fi putut opta pentru regrupari ceva mai mici. Specialele au fost excelente, chiar si in conditiile de traseu date. Ma bucur enorm ca am putut sa parcurg, pentru prima oara in cariera mea de pilot, speciala Babarunca, pe care eu o plasez in Top 3, in clasamentul probelor speciale de la noi din tara, din punct de vedere al complexitatii si spectaculozitatii, alaturi, bineinteles de Dangau si Cincis.

Îi multumesc din suflet lui Gabi, care si-a adus o contributie decisiva la obtinerea acestui rezultat. Multumesc, de asemenea, echipajului Vali Porcisteanu / Dan Dobre pentru ajutorul acordat si ii felicit pentru performanta obtinuta. Multumesc echipei de mecanici ai Varu’ Nicu Motorsport si nu in ultimul rand distinsilor nostri parteneri si sponsori, fara sustinerea carora aceasta performanta nu ar fi fost posibila.
Astept vesti bune de la Gelu si sper din tot sufletul sa fie alaturi de mine la urmatoarea etapa, cea de la Timisoara”.

Gabi Lazar : „Ma bucur pentru aceasta performanta, in egala masura pentru Alin si pentru mine. Nu a fost un raliu usor, pe alocuri conditiile de traseu fiind infernale. Am concurat pentru prima oara alaturi de Alin si cred ca impreuna am reusit destul de rapid sa depasim tracul acestei noi experiente. Timpii obtinuti pe probe vorbesc de la sine – am fost mereu in partea superioara a clasamentului, eforturile noastre fiind rasplatite la final cu o victorie”.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop este TIMIS RALLY, care se va desfasura in perioada 24- 26 aprilie.

În acest an echipajul Alin Marginean / Virgiliu Dumbravan beneficiaza de sustinerea catorva parteneri de marca: Nicorette, World Class Romania, Taxofit, Four Seasons Hotel, Glasurit, Pectel, Rally Race Road si HHHens Printing Agency.

Sursa: https://www.4tuning.ro/articole-importate/cnr-tess-rally-alin-marginean-gabi-lazar-un-rezultat-mare-cat-copilotul-2304.html